دوره 3، شماره 4 - ( زمستان 1396 )                   جلد 3 شماره 4 صفحات 62-51 | برگشت به فهرست نسخه ها

Moteallemi A, Afsharnia M, Salari S, Ghasemi M. The Study of Citrullus colocynthis Shell Ash Efficiency in Phenol Removal from Synthetic Aqueous Solution. J Health Res Commun 2018; 3 (4) :51-62
متعلمی آسیه، افشارنیا مجتبی، سالاری سمیرا، قاسمی مهدی. بررسی کارایی خاکستر پوسته Citrullus colocynthis در حذف فنل از محلو لهای آبی. مجله تحقیقات سلامت در جامعه. 1396; 3 (4) :51-62

گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تربت جام، تربت جام،ایران
مقدمه و هدف: فنل از ترکیبات رایج در پساب صنایع بوده و به دلیل ویژگی های خاص خود همچون سمیت بالا و سرطان زایی، سلامت انسان و محیط زیست را تحت تأثیر قرار می دهد. یکی از تکنولوژی های مؤثر برای حذف آن استفاده از جاذب ها می باشد. در این مطالعه کارایی خاکستر پوسته Citrullus colocynthis به عنوان یک جاذب طبیعی در حذف فنل از محلول های آبی بررسی گردید. روش کار: مطالعه حاضر در مقیاس آزمایشگاهی انجام شد و در آن اثر پارامترهای مختلف مانند غلظت اولیه فنل ( 10،20،50،80 و 100 بخش در میلیون)، زمان تماس ( 2، 5 ، 10 و 30 دقیقه)، دوز جاذب ( 0/5 ، 1،3،5،7 و 10 گرم بر لیتر) و (2-12) pH  مورد بررسی قرار گرفت. همچنین، رفتار فرایند جذب با مدل های ایزوترم لانگمویر و فروندلیچ در دمای کنترل شده مد لسازی گردید. به منظور تحلیل نتایج نیز از نرم افزار Excel استفاده شد. یافته ها: نتایج نشان داد که بالاترین میزان حذف فنل در( 79/8 درصد )pH =2 ، غلظت اولیه فنل  (20 بخش در میلیون) ، دوز جاذب (5 گرم بر لیتر) و زمان تماس 10 دقیقه به دست آمد. علاوه براین، ضرایب همبستگی ایزوترم های فروندلیچ و لانگمویر حاکی از آن بود که جذب فنل توسط خاکستر پوسته Citrullus colocynthis با مدل فروندلیچ مطابقت بیشتری دارد. نتیجه گیری: براساس نتایج مطالعه حاضر می توان از خاکستر بذر Citrullus colocynthis به عنوان یک جاذب ارزان و در دسترس برای حذف فنل از محلول های آبی استفاده نمود.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: بهداشت محیط زیست