گروه مهندسی بهداشت حرفه ای، دانشکده بهداشت، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز، اهواز، ایران
چکیده: (2475 مشاهده)
مقدمه و هدف: وجود خطرات شغلی در محیطهای کاری، آسیبهای جدیای به کارگران وارد میکند و مشکلات فراوانی را برای آنان به وجود میآورد. ارزیابی نگرش ایمنی کارگران و اجرای آموزشهای ایمنی مدون میتواند سبب کاهش حوادث، کاهش اعمال ناایمن، کاهش خطاهای انسانی و اثربخشی در هزینهها باشد. هدف از انجام این پژوهش، بررسی همبستگی ویژگیهای جمعیتشناسی افراد و نگرش ایمنی به کار در کارگران یک شرکت لبنی است.
روش کار: این پژوهش یک مطالعه توصیفی است که جامعه آن شامل 168 نفر از کارکنان شاغل در خط تولید یک شرکت لبنی بود. برای جمعآوری اطلاعات از پرسشنامه دوبخشی استفاده شد. سپس دادههای جمعآوریشده با نرمافزار SPSS نسخه 21 تجزیهوتحلیل شد.
یافتهها: نتایج نشان داد بیشتر کارگران نگرش مثبت در زمینه ایمنی (6/7±80/18) به کار داشتند. میان تعداد حوادث شغلی که برای فرد رخ داده است و میزان نگرش ایمنی کارگران ارتباط معنادار وجود داشت (=0/01p). همچنین میان تعداد حوادث شغلی و سابقه کار کارگران (=0/004p) و تعداد حوادث شغلی و رضایت از مزایای شغلی (p=0/044) ارتباط معناداری دیده شد.
نتیجهگیری: سنجش نگرش ایمنی و ابعاد آن میتواند برای شناسایی بخشهایی از آموزش استفاده شود که به توجه بیشتر و طراحی بهتر نیاز دارد. الویتدادن به ایمنی و بالا بردن نگرش ایمنی کارگران میتواند باعث کاهش حوادث شغلی در صنایع شود.
نوع مطالعه:
پژوهشي-کامل |
موضوع مقاله:
بهداشت حرفه ای