Jafari H, Rahimi M K, Taheri Sodjani M, ShisheBori E. Investigating the Status of Communication Skills of Managers and Organizational Health of Employees in Teaching Hospitals of Shahid Sadougi University of Medical Sciences in Yazd In 2022. J Health Res Commun 2023; 9 (3) :84-93
URL:
http://jhc.mazums.ac.ir/article-1-883-fa.html
جعفری حسن، رحیمی محمدکاظم، طاهری سودجانی مسلم، شیشه بری الهه. بررسی وضعیت مهارتهای ارتباطی مدیران و سلامت سازمانی کارکنان در بیمارستانهای آموزشی شهر یزد در سال 1401. مجله تحقیقات سلامت در جامعه. 1402; 9 (3) :84-93
URL: http://jhc.mazums.ac.ir/article-1-883-fa.html
دانشجوی کارشناسی مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران
چکیده: (1102 مشاهده)
مقدمه و هدف: سلامت سازمانی عبارت است از دوام و بقای سازمان در محیط خود، سازگاری با آن و ارتقا و گسترش توانایی ها برای سازگاری بیشتر مهارتهای ارتباطی و نیز مهارتهای ارتباطی آن دسته از مهارتهایی هستند که افراد بهوسیلهی آنها میتوانند درگیر تعاملهای بینفردی و فرایند ارتباط شوند؛ بنابراین، با توجه به اهمیت مهارتهای ارتباطی مدیران و سلامت سازمانی کارکنان، محققان به بررسی وضعیت این دو پرداختند.
روش کار: این مطالعهی مقطعی در سال 1401 انجام شد. مدیران مختلف بهصورت سرشماری و نیز 280 نفر از کارکنان شاغل در بیمارستانهای آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد وارد مطالعه شدند. ابزار جمعآوری دادهها پرسشنامههای استاندارد بودند. برای آنالیز نتایج از آمارههای توصیفی میانگین و انحراف معیار و همچنین آزمونهای تحلیلی T-tes t، ANOVA با نرمافزار SPSS22 استفاده شد.
یافتهها: بیشتر کارکنان (6/71 درصد) سطح سلامت سازمانی در بیمارستان خود را بالا ارزیابی کردند. بیشترین میانگین در مؤلفههای سلامت سازمانی در مردان، مربوط به بعد روحیه (51/4±03/32) و در زنان نیز مربوط به بعد روحیه (07/5±86/31) بود. بین رستهی شغلی و مؤلفهی یگانگی نهادی ارتباط معنیدار مشاهده شد (003/0 = P-value)؛ اما سایر متغیرها با مؤلفههای سلامت سازمانی و مؤلفههای مهارتهای ارتباطی مدیران ارتباطی نداشتند. بیشترین میانگین مؤلفهی مهارتهای ارتباطی مدیران نیز مربوط به بازخورد بود.
نتیجهگیری: با توجه به میانگین پایینتر ابعاد حمایت منابع، نفوذ مدیریتی و ملاحظهی کاری از سلامت سازمانی، طراحی و اجرای برنامههای آموزشی و رفاهی برای تقویت آنها ضروری به نظر میرسد.