دوره 9، شماره 2 - ( تابستان 1402 )                   جلد 9 شماره 2 صفحات 16-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Tohidirad S, Rasaneh S, Shams M, Ghaderpoori M, Mohammadi R, Jafari A, et al . The pollution monitoring of the radiating waves from the mobile base transceiver stations in Boroujerd city, Lorestan province. J Health Res Commun 2023; 9 (2) :1-16
توحیدی راد سارا، رسانه سمیرا، شمس محمود، قادرپوری منصور، محمدی رسول، جعفری علی، و همکاران.. پایش امواج تابش شده از ایستگاه های تقویت آنتن تلفن همراه در شهر بروجرد استان لرستان. مجله تحقیقات سلامت در جامعه. 1402; 9 (2) :1-16

دانشیار، گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت و تغذیه، مرکز تحقیقات بهداشت محیط، دانشگاه علوم پزشکی لرستان
مقدمه و هدف: امروزه استفاده از تلفن همراه به یک اصل اجتنابناپذیر در زندگی بشر تبدیل شده و در این حوزه ایستگاه های تقویت آنتن تلفن همراه (BTS) بهعنوان یکی از زیرساختهای ضروری گسترش پیدا نمودهاند. سنجش میزان امواج الکترومغناطیس ناشی از این ایستگاه ها در برنامه ریزی های مدیریتی جهت استقرار این سامانه ها و حفظ استانداردهای محیطی دارای اهمیت است. هدف مطالعه حاضر اندازه گیری سطح امواج محیطی حاصل از فرستنده های مخابراتی آنتن اپراتورهای همراه اول و ایرانسل در سطح شهر بروجرد در استان لرستان و مقایسه آن با استانداردهای موجود بوده است.
روش کار: این مطالعه از نوع توصیفی-تحلیلی است. تمامی اندازه گیری ها با استفاده از دستگاه سنجش میدان های الکترومغناطیسی 60-40  SPECTRAN HF در فواصل 0، 5، 10، 15، 20، 25، 50، 100، 150 و 200 متر از فرستنده و در شرایط جوی و زمانی یکسان در هر جهت سکتور انجام گرفته است. شدت میدان مغناطیسی و چگالی توان اندازه گیری شده در محیط با آزمون آماری من ویتنی آنالیز و با حدود مجاز مقایسه شدهاست.
یافتهها: یافته های این تحقیق نشان میدهند که تمام چگالی توان های محاسبهشده در فواصل مشخص از دکل های هر دو اپراتور ایرانسل و همراه اول در مقادیر بسیار کمتر از حدود استاندارد قرار دارند. مقایسه عوارض بیماری براساس پرسشنامه GHQ در ساکنین اطراف آنتن های ایرانسل و همراه اول نشان داد که در هر دو آنتن، بیشترین درصد عوارض بیماری به ترتیب خفیف یا کمترین، متوسط و هیچ و فاقد عوارض شدید بیماری بوده اند.
نتیجهگیری: بر اساس مطالعه حاضر، سطح امواج الکترومغناطیس در مناطق مطالعه شده در هر دو آنتن همراه اول و ایرانسل در مقایسه با استانداردهای موجود پایینتر بوده است.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: بهداشت محیط زیست