دوره 7، شماره 1 - ( بهار 1400 )                   جلد 7 شماره 1 صفحات 36-25 | برگشت به فهرست نسخه ها

saadati rad M T, Mashhadi F, Akbarzadeh H, Mohseni F, Aghaei S, haddad samani F, et al . Evaluation of Mental Health Status of Nursing Students of the Islamic Azad University, Sari, Iran, during the Covid-19 Pandemic in Winter 2021. J Health Res Commun 2021; 7 (1) :25-36
سعادتی راد محمدطاها، مشهدی فائزه، اکبرزاده حمیرا، محسنی فاطمه، آقایی سارا، حدادسامانی فاطمه، و همکاران.. بررسی وضعیت سلامت روان دانشجویان و فارغ التحصیلان پرستاری دانشگاه آزاد ساری در دوران پاندمی کووید 19 در زمستان 1399. مجله تحقیقات سلامت در جامعه. 1400; 7 (1) :25-36

کارشناسی ارشد پرستاری داخلی جراحی، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران
مقدمه و هدف: یکی از رسالتهای مهم آموزش پرستاری، بهداشت روانی و سلامت روان دانشجویان و فارغالتحصیلان پرستاری است که نقش مهمی در ارتقای سلامت افراد جامعه دارند. حفظ بهداشت روانی دانشجویان پرستاری به دلیل نقش مهم آنان در ارائه خدمات بهداشتی در دوران پاندمی کووید 19 ضرورت دارد. لذا این تحقیق با هدف تعیین وضعیت سلامت روان دانشجویان و فارغالتحصیلان پرستاری دانشکده پرستاری دانشگاه آزاد ساری در دوران پاندمی کووید 19 انجام شد.
روش کار: این مطالعه یک تحقیق توصیفی، تحلیلی و مقطعی است که به روش سرشماری روی همه دانشجویان پرستاری دانشگاه آزاد واحد ساری انجام شد. برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه مشخصات فردی و پرسشنامه سلامت روان 12 سؤالی (12-GHQ) استفاده شد.
یافتهها: در مجموع 278 نفر وارد مطالعه شدند؛ از این بین 70 نفر  (25/2 درصد) در بخشهای کرونایی فعالیت داشتند و 208 نفر  (74/8 درصد) در بخشهای کرونایی فعالیت نداشتند. بیشترین میانگین نمره سلامت روان به دانشجویان ترم اول با 3/10±5 و کمترین میانگین نمره سلامت روان به دانشجویان ترم ششم با 2/51±3/7 متعلق بود. همچنین میانگین نمره سلامت افرادی که با بیماران کرونایی ارتباط داشته بودند بیشتر از سایرین بود که نشاندهنده وضعیت نامطلوب سلامت روان آنها بود  (0/05<P).
نتیجهگیری: با توجه به یافتهها، توجه به سلامت روان دانشجویان پرستاری در دوران پاندمی کرونا ضروری است؛ لذا پیشنهاد میشود با برگزاری کارگاههای آموزشی سلامت روان، تغییر شرایط حاکم بر محیطهای آموزشی در دوران پاندمی کووید 19 و فراهمکردن امکان مشاوره بهمنظور بهبود بهداشت روانی دانشجویان پرستاری بتوان گامهای مؤثری برداشت.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: بهداشت حرفه ای