دوره 1، شماره 3 - ( پاییز 1394 )                   جلد 1 شماره 3 صفحات 8-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Kermani M, Bahrami asl F, Farzadkia M, Naddafi K, Zeynalzadeh D, Dehghani A. Concentration and Distribution of Airborne Fungi in the Ambient Air of Milad Hospital, Blood Transfusion Organization, and Shahrake Ghods Wastewater Treatment Plant in Tehran, Iran. J Health Res Commun 2015; 1 (3) :1-8
کرمانی مجید، بهرامی اصل فرشاد، فرزادکیا مهدی، ندافی کاظم، زینال زاده داریوش، دهقانی آناهیتا. بررسی غلظت و توزیع قارچ‎های منتقل‎شده از هوا در هوای اطراف بیمارستان میلاد، سازمان انتقال خون و تصفیه‎خانه فاضلاب شهرک قدس تهران. مجله تحقیقات سلامت در جامعه. 1394; 1 (3) :1-8

کارشناس ارشد مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ایران

مقدمه و هدف:  در سالهای اخیر تماس با بیوآئروسلها بهصورت یک مشکل عمده مطرح شده است که سلامتی انسان را به مخاطره میاندازد. هدف از این مطالعه، مقایسهی پتانسیل انتشار آلودگی قارچی در هوای اطراف بیمارستان میلاد، سازمان انتقال خون و تصفیهخانه فاضلاب شهرک قدس تهران است.
روش کار: این مطالعهی توصیفی-مقطعی در بیمارستان میلاد، سازمان انتقال خون ایران و تصفیهخانه فاضلاب شهرک قدس تهران به مدت چهار ماه انجام شد. نمونهبرداری به روش غیرفعال، به مدت یک ساعت و هر شش روز یکبار صورت گرفت. محیط کشت مورد استفاده سابورو دکستروز آگار (Sabouraud Dextrose Agar: SDA) بود.
یافتهها: در مقایسهی ایستگاههای منتخب، بیشترین آلودگی مربوط به 100 متری بعد از آخرین واحد تصفیهخانه (CFU 67) و کمترین آلودگی مربوط به بیمارستان میلاد (CFU 30) بود. جنس غالب قارچی در تصفیهخانه فاضلاب و سازمان انتقال خون مربوط به کلادوسپوریومها (بهترتیب 49 درصد و 84 درصد) و در هوای اطراف بیمارستان میلاد مربوط به آلترناریا (47 درصد) بود.
نتیجهگیری: با توجه به نتایج حاصل از این پژوهش، میتوان گفت که واحدهای عملیاتی و فرآیندی موجود در تصفیهخانههای فاضلاب بر بار آلودگی و انتشار بیوآئروسل تأثیر میگذارند. در نتیجه ضروری به نظر میرسد تا دستگاههای مسئول اقدامات لازم را در تدوین رهنمودها و استانداردها در رابطه با بیوآئروسلهای منتقلشده از هوا انجام دهند. همچنین مدیریت مناسب بهداشت محیط در تصفیه خانههای فاضلاب میتواند یکی از عوامل مهم در کاهش انتشار بیوآئروسلها باشد.

نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: بهداشت محیط زیست