دوره 9، شماره 1 - ( بهار 1402 )                   جلد 9 شماره 1 صفحات 107-99 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Heidari A, Imani Gorgi S, Koochak F, Khatirnamani Z. Relationship between Occupational Fatigue and Sleep Quality among Nurses of Teaching Hospitals in Golestan University of Medical Sciences. J Health Res Commun 2023; 9 (1) :99-107
URL: http://jhc.mazums.ac.ir/article-1-823-fa.html
حیدری علیرضا، ایمانی گرجی شمیم، کوچک فریده، خطیرنامنی زهرا. ارتباط بین خستگی شغلی با کیفیت خواب در پرستاران بیمارستان‌های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی گلستان. مجله تحقیقات سلامت در جامعه. 1402; 9 (1) :99-107

URL: http://jhc.mazums.ac.ir/article-1-823-fa.html


استادیار، مرکز تحقیقات مدیریت سلامت و توسعه اجتماعی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران
چکیده:   (1141 مشاهده)
مقدمه و هدف: خستگی پرستاران به صورت احساس ذهنی و چندبعدی از خستگی تعریف میشود که از نظر جسمی و ذهنی نافذ و حتی ممکن است با وجود دورههای استراحت نیز باقی بماند. در کنار خستگی، پرستاران بیش از گروههای شغلی دیگر از کمبود خواب و پایین بودن کیفیت آن رنج میبرند. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط بین خستگی شغلی با کیفیت خواب در پرستاران انجام شد.

روش کار: این مطالعه توصیفی همبستگی و از نوع مقطعی بود که در بیمارستانهای آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی گلستان در سال 1400 انجام شد. 277 نفر از پرستاران پس از نمونهگیری به روش طبقهای تصادفی و گرفتن کد اخلاق وارد مطالعه شدند. دادهها با استفاده از پرسشنامههای خستگی شغلی سوئدی SOFIو کیفیت خواب Pitsburg جمعآوری و با استفاده روشهای آمار توصیفی و آزمونهای ضریب همبستگی اسپیرمن، منویتنی و کروسکال والیس در نرمافزار SPSS نسخه 23 تحلیل شد.

یافتهها: میانگین سنی پرستاران 4/8±28/75 سال و میانگین سابقه کار آنها 6/4±66/5 سال بود. در کل، 68/6 درصد از پرستاران زن بودند. میانگین مجموع نمرات خستگی شغلی 22/5±53/18 بهدست آمد و در سطح کمتر از حد متوسط ارزیابی شد. میانگین نمره کلی کیفیت خواب 1/77±18/14 بود که نشاندهنده کیفیت خواب ضعیف در پرستاران بود. نمره کلی خستگی شغلی و تمامی ابعاد آن با کیفیت خواب ارتباط معکوس و معناداری داشت.

نتیجهگیری: میزان خستگی شغلی در پرستاران کمتر از حد متوسط و کیفیت خواب آنها ضعیف بود که با افزایش خستگی شغلی، کیفیت خواب کاهش یافت. پیشنهاد میشود راهکارهای فردی و سازمانی بهمنظور کاهش و رفع خستگی شغلی و بهبود کیفیت خواب اجرا شود.

 
متن کامل [PDF 914 kb]   (427 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: روان پرستاری

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات سلامت در جامعه می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of health research in community

Designed & Developed by : Yektaweb