دوره 4، شماره 1 - ( 3-1397 )                   جلد 4 شماره 1 صفحات 65-78 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه زابل
چکیده:   (903 مشاهده)
مقدمه و هدف: درحالی که در هیچ کجای دنیا از هورمون به عنوان محرک رشد در پرورش طیور صنعتی استفاده نمی شود؛ اما حتی در کشورهای توسعه یافته نیز این باور وجود دارد که در دوره پرورش مرغهای گوشتی از هورمون استفاده می گردد. بقایای این هورمون ها در گوشت به عنوان مهمترین آلودگی گوشت مرغهای تجاری شناخته می شود؛ اما مهم ترین منبع آلودگی گوشت، باقی ماندن آنتی بیوتیک در گوشت مرغ است. در این راستا، هدف از پژوهش توصیفی حاضر بررسی سطح آگاهی مردم 29 شهر ایران در مورد سلامت محصولات غذایی با بررسی دیدگاه آن ها در مورد مرغ هورمونی بود. روش کار: در این مطالعه دیدگاه 3782 نفر از مردم شهرهای مختلف کشور بررسی گردید. بدین منظور علاوه بر مرغ هورمونی، آلودگی گوشت مرغ به آنتی بیوتیک و عرضه مرغ بدون بسته بندی به عنوان  مهم ترین عوامل آلوده کننده گوشت مرغ مورد بررسی قرار گرفتند. بیشتر پاسخ دهندگان از شهرهای با جمعیت متوسط بودند و اغلب آن ها تحصیلات دانشگاهی داشتند. یافته ها: نتایج نشان داد که رسانه هایی مانند تلویزیون و رادیو در افزایش آگاهی مردم نسبت به سلامت محصول غذایی نقش چندانی ندارند. همچنین اغلب افرادی که گمان می کنند آگاهی کافی نسبت به سلامت محصولات غذایی دارند، در حقیقت آگاهی درستی نسبت به مفهوم مرغ هورمونی ندارند. شایان ذکر است که از بین پاسخ دهندگان تنها هفت نفر ( 19 / 0 درصد جمعیت) به وضوح بیان نمودند که مرغ هورمونی وجود ندارد. نتیجه گیری: به نظر می رسد که افزایش سطح درآمد، سطح تحصیلات و سن عواملی هستند که بر ارتقای آگاهی افراد نسبت به مرغ هورمونی و سلامت محصولات غذایی نقش دارند.
متن کامل [PDF 483 kb]   (407 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: تغذیه