TY - JOUR T1 - Investigating the Knowledge, Attitude, and Educational Needs of Health Workers in the Field of Food Health, in the Villages of Sirjan, Iran, in 2020 TT - بررسی دانش، نگرش و نیازهای آموزشی بهورزان درزمینه ی سلامت مواد غذایی در روستاهای تحت پوشش شهرستان سیرجان در سال ۱۳۹۹ JF - J-Health-Res-Commun JO - J-Health-Res-Commun VL - 8 IS - 3 UR - http://jhc.mazums.ac.ir/article-1-768-fa.html Y1 - 2022 SP - 89 EP - 95 KW - Attitude KW - Educational needs KW - Food health KW - Health workers KW - Knowledge N2 - مقدمه و هدف: سلامت فرآورده‌های غذایی یکی از شاخص‌های سلامت جامعه محسوب می‌شود. بهورزان خدمات متعددی در این زمینه ارائه می‌دهند؛ به همین دلیل باید آموزش‌های لازم با توجه به وضعیت موجود و نیازهای آموزشی به آن‌ها داده شود. پژوهش حاضر با هدف بررسی دانش، نگرش و نیازهای آموزشی بهورزان در زمینه سلامت مواد غذایی در روستاهای شهرستان سیرجان در سال 1399 انجام شد. روش کار: پژوهش حاضر یک مطالعه مقطعی-توصیفی است که روی 77 نفر از بهورزان شهرستان سیرجان در سال 1399 به روش سرشماری انجام شد. اطلاعات با استفاده از پرسش‌نامه سنجش دانش و نگرش و پرسش‌نامه محقق‌ساخته سنجش نیازهای آموزشی جمع‌آوری شد. داده‌های به‌دست‌آمده با نرم‌افزار SPSS ﻧﺴﺨﻪ 24 و ﺑﻪ ﻛﻤﻚ آﻣﺎر توصیفی تجزیه‌وتحلیل شد. یافته‌ها: میانگین سنی شرکت‌کنندگان 9/23 ± 37/84 سال بود. 67/5 درصد از افراد شرکت‌کننده زن و 87 درصد از آنان متأهل بودند. میانگین نمره دانش و نگرش بهورزان به ترتیب 1/03 ± 7/33 و 5/33 ± 28/23 بود. میانگین نمره کل نیازهای آموزشی 3/42 ± 134/33 به‌دست ‌آمد. میانگین نمره در زیرمقیاس بهداشت فردی (3/18 ± 19/29)، بهداشت ابزار و تجهیزات (3/42 ± 18/75)، بهداشت ساختمان (8/99 ± 45/70) و بهداشت مواد غذایی (9/15 ± 51/10) بود. نتیجه‌گیری: دانش و نگرش بهورزان روستاهای شهرستان سیرجان در زمینه سلامت مواد غذایی در حد متوسط و نیازهای آموزشی آنان در این زمینه زیاد است؛ بنابراین، لازم است به‌منظور ارتقای دانش، نگرش و مرتفع کردن نیازهای آموزشی بهورزان در زمینه سلامت مواد غذایی، آموزش‌های مورد نیاز ارائه شود. M3 ER -