دوره 8، شماره 4 - ( زمستان 1401 )                   جلد 8 شماره 4 صفحات 27-13 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


استاد، مرکز تحقیقات جامع فناوری غشا، دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی سهند، تبریز، ایران
چکیده:   (1120 مشاهده)
مقدمه و هدف: آب عنصری کلیدی در بهداشت هنگام شیوع کرونا بوده است. هدف مطالعه حاضر نظرسنجی در خصوص تأثیر احتمالی شیوع کووید 19 بر منابع و تأسیسات آب وفاضلاب بود.

روش کار: در این مطالعه توصیفی-مقطعی با استفاده از چک لیست رتبه ای-تشریحی، از کارشناسان و مدیران شرکت های آب منطقه ای و آب وفاضلاب استان آذربایجان شرقی نظرسنجی شد. از آزمون کای اسکوئر تک نمونه ای و دو نمونه ای و آزمون ناپارامتری من ویتنی برای تحلیل آماری استفاده شد.

یافته ها: 70/9 درصد از شرکت کنندگان اعتقاد داشتند شیوع کرونا منابع و تأسیسات آبی را از نظر مصرف و تأمین آب تحت تأثیر قرار داده و ضمن افزایش مصرف (93/2 درصد) و ایجاد چالش در تأمین (83 درصد)، اثرات مخربی بر دیگر مصارف ازجمله کشاورزی (22/7 درصد) داشته است. 92/3 درصد از شرکت کنندگان معتقد بودند برای مدیریت مصرف آب در زمان کرونا و اصلاح الگوی مصرف انجام اقداماتی لازم است. نیاز به آمادگی بیشتر (79/6 درصد)، بودجه بیشتر (86/8 درصد) و آموزش بیشتر (96/8 درصد) نیز توصیه شد. پایش منظم آب را 70/9 درصد از شرکت کنندگان تأکید کردند. صرفاً 50/4 درصد اعتقاد داشتند تصفیه خانه های آب استان قادر به کنترل ویروس کرونا هستند.

نتیجه گیری: عملکرد مدیران و کارشناسان در زمینه منابع و تأسیسات آب هنگام کرونا تابعی از باورهای آن ها در خصوص تأثیر شیوع کرونا بود. نیمی از شرکت کنندگان بر کارآمد بودن تصفیه آب بر غیرفعال سازی ویروس کرونا اعتقادی نداشتند. آموزش های تخصصی برای دانش افزایی توصیه می شود.

 
متن کامل [PDF 1110 kb]   (402 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: بهداشت محیط زیست

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.