دوره 7، شماره 1 - ( بهار 1400 )                   جلد 7 شماره 1 صفحات 24-13 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


استادیار، گروه علوم اجتماعی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران
چکیده:   (1814 مشاهده)
مقدمه و هدف: امروزه سلامت اجتماعی به منزله یکی از ابعاد سلامت در کنار سلامت جسمانی و روانی، نقش و اهمیت گستردهای یافته است. نتایج برخی از مطالعات نشان میدهند که بین سلامت اجتماعی با رفتارهای اجتماعپسند و مسئولیتپذیری در جامعه و جایگاه اجتماعی، رابطه مثبتی وجود دارد. در این راستا، پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین سلامت اجتماعی و رفتار شهروندی سازمانی در بین کارکنان مرکز آموزشی- درمانی الزهرا اصفهان در سال 1399 انجام شد.
روش کار: مطالعه توصیفی- تحلیلی حاضر به صورت مقطعی انجام شد. جامعه آماری پژوهش، تمامی کارکنان مرکز آموزشی- درمانی "الزهرا" اصفهان در سال 1399 (2600 نفر) بودند. تعداد نمونه معادل 340 نفر بود که به روش نمونهگیری در دسترس انتخاب شدند. برای جمعآوری اطلاعات از پرسشنامه آنلاین و برای تجزیه و تحلیل دادهها از نرمافزار 23 SPSS استفاده گردید. همچنین به منظور توصیف و تجزیه و تحلیل دادهها از روشهای آمار توصیفی نظیر میانگین و انحراف معیار و نیز روشهای استنباطی نظیر ضریب همبستگی Pearson و رگرسیون بهره گرفته شد.
یافتهها: یافته های حاصل از آزمون فرضیات دو متغیره نشان دادند که بین سلامت اجتماعی و رفتار شهروندی سازمانی، رابطه معنادار و مستقیمی وجود دارد؛ به نحوی که با افزایش سلامت اجتماعی، رفتار شهروندی سازمانی ارتقا مییابد. نتایج تحلیل رگرسیون نیز حاکی از آن بودند که متغیر سلامت اجتماعی در تبیین رفتار شهروندی سازمانی مؤثر است و افزایش میزان رفتار شهروندی سازمانی تحت تأثیر افزایش میزان سلامت اجتماعی میباشد.
نتیجهگیری: سازمانها از جمله مراکز آموزشی- درمانی مورد مطالعه میبایست برخی از اقدامات را به منظور بهبود سلامت اجتماعی کارکنان انجام دهند؛ زیرا رفتار کارکنان در بیمارستانها تأثیر زیادی بر بهبود اثربخشی و عملکرد آنها و در نتیجه بهبودی بیماران دارند. از سوی دیگر، جو سازمانی سالم و حمایتگر باعث روحیه و اعتماد بالاتر کارکنان میشود.
متن کامل [PDF 947 kb]   (844 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: مدیریت بیمارستانی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.