دوره 7، شماره 4 - ( زمستان 1400 )                   جلد 7 شماره 4 صفحات 58-48 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


استاد، مرکز تحقیقات روانپزشکی و علوم رفتاری، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران
چکیده:   (1224 مشاهده)
مقدمه و هدف: آسیب تروماتیک مغزی از علل عمده مرگومیر و ناتوانی در دنیاست. اضطراب از شایعترین و مهمترین واکنشهای روانی این بیماری است که سیر بیماری را وخیمتر و زندگی مبتلایان را تحتالشعاع قرار میدهد. این مطالعه با هدف ارتباط اضطراب با گروههای مختلف جمعیتشناختی سه سال بعد از آسیب تروماتیک مغزی انجام شد.
روش کار: در این مطالعه مقطعی، جامعه آماری شامل 409 بیمار مبتلا به آسیب تروماتیک مغزی مراجعهکننده به بیمارستان امام خمینی ساری در سال 89 تا 93 بود. از این تعداد 97 بیمار بهعنوان نمونه با روش نمونهگیری هدفمند وارد مطالعه شدند. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه اضطراب اسپیلبرگر و پرسشنامه محققساخته جمعیتشناختی با طیف نمره (40 تا 160) جمعآوری و بررسی شد.
یافتهها: نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد اضطراب بعد از آسیب تروماتیک مغزی ارتباط معناداری با ویژگیهای جمعیتشناختی جنسیت (0/019=p) و وضعیت تأهل (0/044=p) دارد. اضطراب بعد از آسیب تروماتیک مغزی ارتباط معناداری با ویژگیهای جمعیتشناختی تحصیلات (0/666=p)، سن (0/361=p) و محل سکونت (0/876=p) ندارد.
نتیجهگیری: با توجه به شیوع زیاد اضطراب در بیماران مبتلا به آسیب تروماتیک مغزی، غربالگری بیماری اضطراب در این بیماران ضروری به نظر میرسد. تشخیص و درمان اضطراب در مراحل اولیه در بهبود کیفیت زندگی این بیماران نقش مهمی دارد.
متن کامل [PDF 799 kb]   (451 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: روانشناسی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.