دوره 1، شماره 2 - ( تابستان 1394 )                   جلد 1 شماره 2 صفحات 71-63 | برگشت به فهرست نسخه ها

Esfandiari Z, Jolaei A, Asli Azad M. A Comparison of Marital Satisfaction, Public Health and Body Image among Normal Subjects and Breast Cancer Patients with Breast Evacuation and Conservation in Tehran, Iran. J Health Res Commun 2015; 1 (2) :63-71
اسفندیاری زهرا، جولایی آزاده، اصلی آزاد مسلم. مقایسه رضایت زناشویی، سلامت عمومی و تصویر بدنی بین مبتلایان سرطانی با تخلیه پستان، حفظ پستان و افراد عادی شهر تهران. مجله تحقیقات سلامت در جامعه. 1394; 1 (2) :63-71

کارشناس ارشد روان شناسی عمومی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران

مقدمه و هدف: علی رغم پیشرفتهای قابل توجه علم پزشکی، سرطان پستان به عنوان یکی از مهم ترین بیماریها و شایعترین سرطان زنان و دومین علت مرگ آن ها به شمار میرود. پژوهش حاضر با هدف مقایسه سلامت عمومی، رضایت زناشویی و تصویر بدنی بین مبتلایان سرطانی با تخلیه پستان، حفظ پستان و زنان عادی شهر تهران صورت پذیرفته است.
روش کار: این پژوهش از نوع توصیفی- تحلیلی میباشد. جامعه آماری آن، زنان دارای سرطان پستان و زنان عادی شهر تهران میباشند. از هر گروه (مبتلایان سرطانی با تخلیه پستان، حفظ پستان و افراد عادی) در فاصله زمانی مهر 1391 لغایت آذر 1392، 80 نفر از طریق شیوه نمونه گیری در دسترس و از بین مراجعان مراکز درمانی و بیمارستان های خاص شهر تهران انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده، پرسش نامه های سلامت عمومی، تصویر بدنی و رضایت زناشویی بوده است. داده های به دست آمده نیز به وسیله آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی با نرم افزار SPSS 20 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.
 یافتهها:40 درصد افراد پژوهش، دارای سن 40 تا 45 سال، 37 درصد تحصیلات دیپلم و 58 درصد آنان خانهدار بودند. نتایج آنالیز واریانس یک طرفه نشان داده است که بین میانگین نمرات رضایت زناشویی، سلامت عمومی و تصویر بدنی در سه گروه زنان سرطانی که پستان خود را تخلیه کرده، زنانی که پستان خود را تخلیه نکرده و زنان عادی، تفاوت معناداری وجود دارد (01/0>P).
نتیجهگیری: بنا بر یافتههای پژوهش حاضر، زنان دارای سرطان پستان در متغیرهای رضایت زناشویی، سلامت روان و تصویر بدنی، نسبت به گروه عادی در وضعیت متفاوتتری قرار دارند. لذا لازم است که در مراکز درمانی سرطان، دورههای درمانی روان شناختی نیز برای این افراد در نظر گرفته شود.

نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: آسیب شناسی(پاتولوژی)