Journal of health research in community
مجله تحقیقات سلامت در جامعه
J Health Res Commun
Medical Sciences
http://jhc.mazums.ac.ir
1
admin
2423-6772
2423-6764
8
7
14
8888
13
fa
jalali
1396
9
1
gregorian
2017
12
1
3
3
online
1
fulltext
fa
شناسایی و ارزیابی ریسک خطرات در یک کارخانه آرد به روش JSA و FMEA در استان گلستان در سال 1396
Identification and assessment of hazard risks in a flour mill by the JSA and FMEA methodology
بهداشت حرفه ای
Occupational Health
پژوهشي-کامل
Research(Original)
<div style="text-align: justify;"><strong>مقدمه و هدف:</strong> هر روز در محیط های کار حوادث متعددی رخ می دهند که باعث مرگ و آسیب می شوند. این حوادث به دلیل عدم شناسایی خطرات بالقوه اتفاق می افتند؛ بنابراین، شناسایی و ارزیابی ریسک خطرات در محیط کار می تواند از بسیاری از حوادث پیشگیری کند. ارزیابی و مدیریت ریسک، زیربنای برنامه ریزی و ارائه راه حل کنترلی برای خطرات می باشد. در این راستا، پژوهش حاضر با هدف شناسایی خطرات و ارزیابی ریسک با استفاده از تکنیک آنالیز ایمنی شغلی و تکنیک تجزیه و تحلیل عوامل شکست و آثار آن در یکی از کارخانه های آرد کشور انجام شد.<strong> روش کار:</strong> این مطالعه مقطعی برای شناسایی خطرات بالقوه و ارزیابی ریسک فعالیتهای انجام شده توسط کارگران با تکنیک آنالیز ایمنی شغلی و تکنیک تجزیه و تحلیل عوامل شکست و آثار آن انجام شد و در نهایت با توجه به کد ارزیابی ریسک در هر روش، اولویت بندی خطرات انجام گرفت و را ه حل کنترلی ارائه گردید. <strong>یافته ها:</strong> براساس نتایج به دست آمده از پژوهش در 3 فعالیت انجام شده توسط کارگران که شامل: گرفتن بار، حمل بار به سمت انبار و قرار دادن بار در داخل انبار بود، در مجموع 12 خطر شناسایی گردید که 54 / 45 درصد از خطرات شناسایی شده در محدوده ریسک غیرقابل قبول، 36 / 36 درصد در محدوده ریسک نامطلوب، 09 / 9 درصد در محدوده ریسک قابل قبول با تجدید نظر و 09 / 9 درصد در محدوده ریسک جزئی قرار گرفتند. محیط کارخانه و دستگاه والس نیز با تکنیک تجزیه و تحلیل عوامل شکست و آثار آن ارزیابی شدند که چون سطح ریسک آن ها کمتر از 85 به دست آمد، در محدوده قابل قبول بودند. در پایان، پیشنهادات اصلاحی برای حذف و یا محدودسازی این خطرات ارائه گردید. <strong>نتیجه گیری:</strong> براساس نتایج به دست آمده از پژوهش انتظار می رود که با فراهم کردن ابزار کار مناسب حمل بار، استفاده از زمان استراحت، گذاشتن حفاظ و آموزش به کارگران بتوان سطح ریسک های موجود را کاهش داد.<div style="text-align: justify;"></div></div>
<div style="text-align: justify;"><strong>Introduction and purpose:</strong> The non-identification of the potential hazards in the workplace leads to the incidence of several accidents, which result in mortality and injury. Therefore, the recognition and assessment of the workplace hazards can prevent many incidents. Risk assessment and risk management are the basis of planning and providing a control solution for hazards. Regarding this, the aim of the present study was to identify and assess the workplace hazards using the job safety analysis (JSA) and failure modes and effects analysis (FMEA) in a flour factory located in Golestan province, Iran.<strong> Methods:</strong> This cross-sectional study was conducted to identify and assess the potential hazards of workers’ activities by JSA and FMEA. Based on the risk assessment code in each method, the risk prioritization was performed, and the risk control solution was presented.<strong>Results:</strong> According to the results of the study, a total of 12 hazards were identified at three activities carried out by the workers, namely loading, transporting the load to the warehouse, and unloading. In this regard, 45.54%, 36.36%, 9.09%, and 0.09% of the identified risks were within the unacceptable, unfavorable, acceptable, and inconsiderable risk level, respectively. In addition, the risk assessment of the factory environment and the flour grinder machine (Waltz) through the FMEA revealed the risk level of less than 85, which was within the acceptable limit. Corrective suggestions were made to remove or limit these risks. <strong>Conclusion:</strong> Based on the results of this study, it is seems that the level of existing risks can be reduced by providing the appropriate means of cargo transportation, using rest periods, shielding, as well as training the workers. </div>
آنالیز ایمنی, ارزیابی ریسک, شناسایی خطرا ت, کارخانه آرد
Flour factory, Hazards identification, Risk assessment, Safety analysis
82
89
http://jhc.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-4537-1&slc_lang=fa&sid=1
maryam
ghaljahi
مریم
قلع جهی
occmgh@gmail.com
10031947532846003399
10031947532846003399
Yes
Zabol university of medical science
دانشگاه علوم پزشکی
shirin
namrudi
شیرین
نمرودی
occmgh@gmail.com
10031947532846003400
10031947532846003400
No
Zabol university of medical science
دانشگاه علوم پزشکی