۳ نتیجه برای شمس الدینی
منصوره دهقانی، یوسف کمالی، نرگس شمس الدینی، مسعود قنبریان،
دوره ۱، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۴ )
چکیده
مقدمه و هدف: کیفیت هوای داخل ساختمان در محیطهای درمانی از اهمیت ویژهای برخوردار است. از میان شاخصهای کیفیت هوا، ذرات معلق به دلیل حمل میکروارگانیسمها و تهنشست در مجاری تنفسی، مهم به شمار میآیند. هدف از این مطالعه مقایسه غلظت ذرات معلق در هوای داخل و هوای خارج بیمارستان دنای شهر شیراز است.
روش کار: این مطالعه از نوع مقطعی- تحلیلی است. با استفاده از دستگاه Aerosol Mass Monitorمدل GT-۳۳۱، ۳۱۵ نمونه برای اندازهگیری غلظت ذرات PM۱۰ و PM۲,۵ در هوای بخشهای مختلف بیمارستان و هوای آزاد جمعآوری شد. برای مقایسه غلظت ذرات معلق در بخشها و هوای آزاد، از نرمافزار ۱۶ SPSS و آزمون آماری آنالیز واریانس و T-test استفاده شد.
یافتهها: نتایج نشان داد میانگین PM۱۰ در هوای همه بخشهای بیمارستان و نیز در هوای خارج، بهطور معنیداری کمتر از مقدار استاندارد ۲۴ ساعته WHO و USEPA است (۰۰۱/۰=p). میانگین غلظت PM۲,۵ در همه مکانهای نمونهبرداری شده، با مقدار استاندارد ۲۴ ساعته WHO و USEPA اختلاف معنیداری نشان دادند (۰۰۱/۰=p).
نتیجهگیری: غلظت ذرات معلق در هوای داخل، کمتر از هوای بیرون است که نشانگر عملکرد مناسب سیستمهای تهویه بخشهاست.
مهناز یداللهی، مجید گرامی، نرگس شمس الدینی،
دوره ۳، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۶ )
چکیده
مقدمه و هدف: تروما یکی از علل اصلی مرگ و میر و معلولیت در جوامع است که سالانه موجب مرگ میلیو نها انسان در سراسر جهان می شود. شواهد نشان می دهد که در ایران صدمات ناشی از حوادث رانندگی بسیار چشمگیر است؛ بنابراین هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی فراوانی پذیرش بیماران ترومایی در بیمارستان شهید رجایی در مناسبت های ملی، فرهنگی و مذهبی می باشد. روش کار: مطالعه حاضر یک مطالعه مقطعی- توصیفی می باشد که روی تمام بیماران دچار ترومای حوادث ترافیکی ارجا ع شده به بیمارستان شهید رجایی شهر شیراز طی سا لهای ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۳ در رو زهایی با مناسبت های ملی، مذهبی و فرهنگی انجام شده است اطلاعات از طریق چک لیست مشتمل بر دو بخش اطلاعات دموگرافیک و سؤالاتی در خصوص مکانیسم حادثه (خوردو، تصادف موتور، مصدومین عابر پیاده، ضرب و جرح، تیرخوردگی و چاقو خوردگی) و زمان پذیرش جمع آوری گردید. سپس داد ه ها در نرم افزار SPSS ۱۷ با آمار توصیفی تحلیل و در قالب جدول توزیع فراوانی ارائه گردید. یافته ها: نتایج نشان داد بیشترین تعداد پذیرش بیماران ترومایی در روزهای با مناسبت اعیاد و ولاد تها می باشد. میانگین تعداد بستری در مردها به طور معنی داری بیشتر از زنان گزارش شده است. همچنین میانگین تعداد بستری ها در روزهای نیمه اول و نیمه دوم نوروز و میانگین تعداد بستری ها در روزهای شهادت و ولادت در مکانیسم های ماشین پیاده، موتور، ضرب و جرح، سقوط و حوادث غیرمترقبه تفاوت معنی داری ندارد. نتیجه گیری: با توجه به نتایج این مطالعه، بیشترین تعداد پذیرش بیماران ترومایی در روزهای با مناسبت اعیاد و ولادتها و بیشتر در مردان می باشد؛ بنابراین پیشنهاد می گردد تمهیداتی اندیشیده شود تا براساس نوع تعطیلات، آمار حوادث ترومایی به حداقل کاهش و در صورت بروز، مراقبتهای بیشتری برای عابرین پیاده، موتورسواران و رانندگان اتومبیل در نظر گرفته شود.
زینب طباطبایی، محمدعلی بقاپور، محمد حسینی، نرگس شمس الدینی،
دوره ۶، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۹ )
چکیده
مقدمه و هدف: غلظت برخی از آلایندهها اغلب در محیطهای داخلی بیشتر از محیطهای بیرونی تشخیص داده شده است؛ بنابراین، آلودگی هوای خانگی در حال حاضر بهعنوان یکی از مهمترین نگرانیهای سلامت عمومی در سراسر جهان در نظر گرفته میشود. مطالعه حاضر با هدف اندازهگیری غلظت آلایندههای بنزن، تولوئن، اتیل بنزن و زایلن در هوای منازل شهر خشت در استان فارس و ارزیابی خطر سرطانزایی و غیر سرطانزایی این ترکیبات در هوای تنفسی زنان خانهدار طراحی شد.
روش کار: در این مطالعه، از هوای ۳۰ منزل در شهر خشت نمونه گرفته شد. نمونههای هوا برای اندازهگیری ترکیبات BTEX بر اساس روش شماره ۱۵۰۱ NIOSH جمعآوری و با دستگاه GC-FID اندازهگیری شد. خطر سرطانزایی و غیر سرطانزایی این ترکیبات در هوای تنفسی زنان خانهدار طول یک سال محاسبه شد. تجزیهوتحلیل دادهها با استفاده از آزمونهای همبستگی اسپیرمن و منوینتی و نرمافزار SPSS نسخه ۲۳ با سطح اطمینان ۹۵ درصد انجام شد.
یافتهها: نتایج نشان داد غلظت بنزن، تولوئن و زایلن به ترتیب ۱/۷۶-۰/۰۶، ۰/۹۶-۰/۱ و ۰/۹۷-۰/۰۱ میکروگرم در مترمکعب بود. مقادیر اتیل بنزن در تمامی نمونهها کمتر از حد تشخیص دستگاه گزارش شد. رابطه خطی و مثبت معناداری بین غلظت بنزن و تولوئن مشاهده شد (۰/۰۵ P<). خطر افزایش سرطان محاسبهشده در طول یک سال (ILCR) برای بنزن در تمام نمونهها کمتر از حد استاندارد (۶-۱۰×۱) توصیهشده توسط آژانس حفاظت از محیطزیست ایالات متحده (EPA) و سازمان بهداشت جهانی گزارش شد. همچنین میزان ضریب خطر (HQ) محاسبهشده بهمنظور ارزیابی خطرات غیر سرطانزایی برای بنزن، تولوئن و زایلن کمتر از یک گزارش شد.
نتیجهگیری: با توجه به اینکه سازمان بهداشت جهانی هیچ محدوده امنی برای مواجهه با بنزن، بهخصوص در هوای داخلی که افراد مدتزمان بیشتری را سپری میکنند، در نظر نگرفته است، درنتیجه غلظت ناچیز این آلاینده در محیطهای داخلی نیز برای سلامتی افراد بهخصوص زنان خانهدار نگرانکننده است؛ بنابراین، بهمنظور کاهش غلظت این آلاینده و سایر ترکیبات BTEX، کاهش یا حذف آن دسته از فعالیتهای انسانی که ترکیبات BTEX آزاد میکنند و همچنین استفاده از روشهای تهویه مناسب توصیه میشود.