۲ نتیجه برای سمائی
سیاوش اعتمادی نژاد، خدیجه قیصر کوشکی، جمشید یزدانی چراتی، سیداحسان سمائی،
دوره ۷، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۰ )
چکیده
مقدمه و هدف: یکی از روشهای بسیار ارزشمند و پرکاربرد در غربالگری و ارزیابی بیماریهای تنفسی و تشخیص اختلالات ریوی، اسپیرومتری افراد و مقایسه با مقادیر استاندارد است. هدف این مطالعه، اندازهگیری و مقایسه مقادیر اسپیرومتریک در افراد بزرگسال شهر اسفراین در شمال شرقی ایران بود.
روش کار: در این مطالعه مقطعی، اطلاعات دموگرافیک، تنسنجی (آنتروپومتری) و اسپیرومتری (بر اساس معیارهای انجمن قفسه سینه آمریکا) از ۳۱۷ فرد بزرگسال عادی در تابستان ۱۳۹۸ بهدست آمد. سپس مقادیر اندازهگیریشده FEV۱ ،FVC ،FEF۲۵-۷۵ و PEF در جمعیت بزرگسال ایرانی با منابع استاندارد ECCS، Knudson، Morris و Pereira مقایسه شد. دادهها با استفاده از نرمافزار آماری SPSS نسخه ۱۸ و آمارههای توصیفی و تحلیلی (کلموگروف-اسمیرنوف، همبستگی پیرسون و آزمون تی زوجی) تجزیهوتحلیل شد.
یافتهها: میانگین سنی و شاخص توده بدنی (BMI) به ترتیب ۰/۳۸ ± ۲۹/۶۳ سال و ۰/۱۹ ± ۲۳/۸۷ کیلوگرم بر مترمربع بود. یافتهها نشان داد مقادیر اندازهگیریشده FEV۱ ،FVC ،FEF۲۵-۷۵ و PEF با منابع Knudson، Morris، ECCS و Pereira ارتباط معنیداری دارد (۰/۰۵>P).
نتیجهگیری: بر اساس مقایسه مقادیر اسپیرومتری اندازهگیریشده با استانداردهای جهانی مشخص شد استاندارد Morris همبستگی بسیار زیادی با تمامی مقادیر اسپیرومتریک اندازهگیریشده دارد و بهعنوان یک مرجع استاندارد مناسب (سازگار) و قابل اجرا در جمعیت مطالعهشده شناخته شد.
حانیه قاسمی، حسام الهی، سیداحسان سمائی،
دوره ۱۰، شماره ۳ - ( پاییز ۱۴۰۳ )
چکیده
مقدمه و هدف: از آن جا که روشنایی مطلوب در محیط کار تاثیر بسزایی بر کاهش عوارض بینایی و بهرهوری و بهبود کار کارکنان دارد، این مطالعه با هدف ارزیابی سامانه روشنایی موجود در یک کارگاه تعمیراتی و امکانسنجی ارائه طرحهای پیشنهادی جهت تامین روشنایی مطلوب با استفاده از ابزارهای تخصصی (نرمافزار DIALux) صورت گرفته است.
روش کار: در این مطالعه مقطعی، پس از بررسی محیط کار و جمعآوری اطلاعات، اندازهگیری روشنایی در ۳۵ ایستگاه انجام شد. با توجه به حدود مجاز کشوری، برای دستیابی به شدت روشنایی ۳۰۰ لوکس و شاخص یکدستی ۶/۰ در کارگاه، با در نظر گرفتن سیستم روشنایی و چراغهای موجود، راهکارهای مختلف امکانسنجی شد. همچنین تاثیر هر راهکار در بهبود شدت روشنایی پیشبینی شد.
یافتهها: میانگین شدت روشنایی در کارگاه تعمیرات ۲۹۰ لوکس و شاخص یکدستی ۳/۰ به دست آمد. با توجه به این نتایج سیستم روشنایی کارگاه نیازمند بهبود تشخیص داده شد. نتایج نشان میدهند با استفاده از راهکارهای ارائهشده با نرمافزار DIALux میتوان شدت روشنایی را حداقل تا ۳۰۰ و حداکثر تا ۸۰۴ لوکس و شاخص یکدستی را حداقل به ۳۲/۰و حداکثر به ۵۸/۰ افزایش داد.
نتیجهگیری: نتایج این مطالعه نشان داد که با اجرای راهکارهای ساده و کمهزینه میتوان تغییر قابلتوجهی در روشنایی کارگاه ایجاد کرد. همچنین استفاده از نرمافزارهای تخصصی روشنایی میتواند منجر به ارائه راه حلهای قابلاعتماد و قابل اجرا جهت بهبود سامانههای روشنایی شود.