دوره 6، شماره 2 - ( تابستان 1399 )                   جلد 6 شماره 2 صفحات 37-27 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tabatabaei F S, Asadi-Ghalhari M, Esmaeili R. Modeling and Optimization of Cefixime Removal from Aqueous Solutions by Potato Starch Using Response Surface Methodology (RSM). J Health Res Commun 2020; 6 (2) :27-37
URL: http://jhc.mazums.ac.ir/article-1-471-fa.html
طباطبایی فاطمه سادات، اسدی قالهری مهدی، عالی رحیم، مصطفی لو رقیه، صفری زهرا، کمال فائزه و همکاران.. مدلسازی و بهینه سازی حذف سفکسیم از محلول آبی با نشاسته سیب زمینی با استفاده از متدولوژی سطح پاسخ (RSM). مجله تحقیقات سلامت در جامعه. 1399; 6 (2) :27-37

URL: http://jhc.mazums.ac.ir/article-1-471-fa.html


استادیار، گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران
چکیده:   (1995 مشاهده)
مقدمه و هدف: سفکسیم یکی از آنتیبیوتیکهای پرمصرف در جهان است. ورود این ترکیب دارویی به منابع آبی به نگرانی عمدهای برای محیطزیست تبدیل شده است. بر همین اساس، هدف این مطالعه تحلیل حذف سفکسیم از محلول آبی با استفاده از نشاسته سیبزمینی است.
روش کار: در این مطالعه تأثیر چهار متغیر مؤثر شامل pH (9-3)، غلظت نشاسته سیبزمینی (300-0 میلیگرم بر لیتر)، غلظت اولیه سفکسیم (16-0 میلیگرم بر لیتر)، زمان ماند (120-20 دقیقه) روی حذف سفکسیم با استفاده از متدولوژی سطح پاسخ بررسی شد.
یافتهها: در شرایط بهینه، کارایی حداکثر حذف سفکسیم، 65/57 درصد با مقدار بهینه 4/5 =pH، غلظت نشاسته 225 میلیگرم بر لیتر ، غلظت اولیه سفکسیم 7/9 میلیگرم بر لیتر و زمان 95 دقیقه بهدست آمد. بر اساس نتایج بهدستآمده از RSM، این مطالعه از مدل درجه دوم (0/987 =R2) پیروی میکند.
نتیجهگیری: با توجه به نتایج مناسب حذف سفکسیم با نشاسته سیبزمینی پیشنهاد میشود از آن بهعنوان روش موفقی برای حذف این آلاینده از منابع آبی استفاده شود.
متن کامل [PDF 678 kb]   (1414 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: بهداشت محیط زیست

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات سلامت در جامعه می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of health research in community

Designed & Developed by : Yektaweb