دوره 5، شماره 3 - ( پاییز 1398 )                   جلد 5 شماره 3 صفحات 38-27 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


مرکز پژوهش دانشجویان، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران.
چکیده:   (5059 مشاهده)
مقدمه و هدف: بیماریهای قلبی- عروقی با روندی صعودی مهمترین عامل مرگ در کشورهای توسعهیافته میباشند؛ از این رو شاخصهای اپیدمیولوژیک در مقوله مرگ و میر از اهمیت زیادی برخوردار هستند. در این راستا، مطالعه حاضر با هدف تعیین اپیدمیولوژی مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی- عروقی در بیماران بستری در بخش مراقبتهای ویژه قلبی بیمارستانهای آموزشی- درمانی شهر همدان در سال 1396 انجام شد.
روش کار: پژوهش توصیفی- مقطعی حاضر از نوع مطالعات گذشتهنگر میباشد که در آن اطلاعات بیماران فوتشده به مدت یک سال در بخشهای مراقبتهای ویژه قلبی بیمارستانهای بعثت و فرشچیان قلب شهر همدان به روش سرشماری و با استفاده از چکلیست پژوهشگرساخته از پرونده پزشکی بیماران جمعآوری شد. دادهها با استفاده از آزمونهای آماری توصیفی و نرمافزار SPSS 21 مورد بررسی قرار گرفتند.
یافتهها: این مطالعه نشان داد از میان 3446 بیمار پذیرششده در بخش مراقبتهای ویژه قلبی، 191 بیمار فوت کرده بودند که بیشترین مرگ و میر در دهه ششم زندگی به بعد و در میان زنان متأهل، شهرنشین، با سطح تحصیلات و درآمد پایین با سابقه پرفشاری خون و اختلالات لیپدی و بدون سابقه خانوادگی بیماری قلبی، مصرف دخانیات و ابتلا به دیابت، رخ داده بود. بر مبنای نتایج شایعترین بیماری زمینهای، اختلالات تنفسی ((24/6 درصد) 47 مورد) و شایعترین بیماری قلبی- عروقی، انفارکتوس میوکارد ((34/6 درصد) 66 مورد) بود.
نتیجهگیری: مبتلایان به بیماریهای قلبی- عروقی با گروهی از عوامل خطر مختلف که شانس ابتلا به این بیماریها را افزایش میدهند، مواجه میباشند؛ از این رو به نظر میرسد که لازم است برنامهریزیهای بهداشتی بهمنظور پیشگیری از ابتلا به این بیماریها، از راههای مختلف مانند رسانههای اجتماعی بر آموزش و ارتقای سطح آگاهی جامعه متمرکز شوند.
متن کامل [PDF 1533 kb]   (2040 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: اپیدمیولوژی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.