دوره 5، شماره 2 - ( تابستان 1398 )                   جلد 5 شماره 2 صفحات 72-61 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه علوم پزشکی مازندران
چکیده:   (2865 مشاهده)
مقدمه و هدف: آلودگی به شپش سر یکی از معضلات بهداشتی در مدارس است که منجر به ایجاد مشکلات جسمی، روحی و اجتماعی در دانشآموزان میشود. در این ارتباط، مطالعه حاضر با هدف بررسی اپیدمیولوژی آلودگی به شپش سر و ارتباط عوامل اثرگذار بر آن در دانشآموزان دختر مقطع ابتدایی شهرستان تنکابن در سال 97-1396 انجام شد.
روش کار: پژوهش حاضر بهصورت توصیفی- تحلیلی و مقطعی انجام شد و در آن از میان 5817 دانشآموز، 1466 نفر پس از دستهبندی خوشهای به شیوه تصادفی برای بررسی آلودگی به شپش سر انتخاب گردیدند. شایان ذکر است که اطلاعات و دادهها از طریق تکمیل پرسشنامه جمعآوری شدند و نتایج بهدستآمده با استفاده از نرمافزار 20 SPSS و آزمونهای آماری کای دو و رگرسیون لجستیک تجزیه و تحلیل گردیدند.
یافتهها: از میان 1464 دانشآموز مورد بررسی، 292 نفر (19/9 درصد) آلوده بودند؛ بیشترین آلودگی در پایه تحصیلی اول مشاهده شد. نتایج حاصل از این مطالعه گویای آن بودند که بین شیوع آلودگی به شپش سر و سن، تحصیلات والدین، شغل پدر، رعایت بهداشت فردی، استفاده از وسایل شخصی، تعداد اعضای خانوار، محل سکونت، دفعات استحمام، حضور مربی بهداشت در مدارس، خوابیدن در اتاق مشترک و سابقه آلودگی در فرد یا خانواده ارتباط معناداری وجود دارد (0/05P>)؛ اما بین شیوع آلودگی به شپش سر و پایه تحصیلی، شغل مادر، نوع و اندازه مو ارتباط معناداری مشاهده نگردید (0/05P>).
نتیجهگیری: نتایج نشان دادند که میزان تحصیلات والدین، داشتن مربی بهداشت، رعایت بهداشت فردی و دفعات استحمام با شیوع شپش سر در جمعیت رابطه معکوس دارد. در این راستا بهمنظور کنترل و پیشگیری از شیوع شپش سر، تلاش در جهت ارتقای سطح آگاهی افراد جامعه ضروری میباشد
متن کامل [PDF 583 kb]   (1012 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: حشره شناسی پزشکی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.