دوره 1، شماره 3 - ( پاییز 1394 )                   جلد 1 شماره 3 صفحات 24-16 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

davoudian talab A, Badiee Nejad A, Beit Abdollah M, mahmoudi F, barafrashtehpour M, Akbari G. Assessment of Awareness, Performance, and Attitudes of Radiographers Toward Radiological Protective Principles in Khuzestan, Iran. J Health Res Commun 2015; 1 (3) :16-24
URL: http://jhc.mazums.ac.ir/article-1-26-fa.html
داودیان طلب امیرحسین، بدیعی نژاد احمد، بیت عبدالله محمد، محمودی فرشید، برافراشته پور منصور، اکبری غلامحسین. بررسی میزان آگاهی، نگرش و عملکرد پرتوکاران به اصول حفاظت پرتویی در استان خوزستان در سال 1393. مجله تحقیقات سلامت در جامعه. 1394; 1 (3) :16-24

URL: http://jhc.mazums.ac.ir/article-1-26-fa.html


دانشجوی کارشناسی تکنولوژی پرتو شناسی،عضو کمیته تحقیقات دانشجویی دانشکده علوم پزشکی بهبهان، ایران
چکیده:   (26182 مشاهده)

مقدمه و هدف: تشعشع به عنوان یک مخاطره مداوم و همیشگی در پزشکی مدرن مطرح بوده که در مورد اثرات زیان بار آن هیچ تردیدی وجود ندارد. هدف این مطالعه بررسی سطح آگاهی، عملکرد و نگرش پرتوکار استان خوزستان نسبت به حفاظت پرتو و ارائه راهکارهای کنترلی می باشد.
روش کار: این مطالعه توصیفی تحلیلی از نوع مقطعی می باشد که در سال 1393در بین 185نفر از پرتوکاران شاغل در مراکز تصویربرداری استان خوزستان انجام گرفت، ابزار پژوهش 3پرسشنامه(دموگرافیک، آگاهی، نگرش و عملکرد در برابر حفاظت پرتویی و پرسشنامه باز پاسخ) میباشد، روش نمونهگیری خوشه ای-تصادفی میباشد.  بعد از توزیع پرسشنامهها  و گردآوری اطلاعات با استفاده از آمار توصیفی و آزمون همبستگی پیرسون با استفاده از نرمافزار SPSS16 دادهها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافتهها: محدوده سنی پرتوکاران در این مطالعه بین 21  تا 55 سال با میانگین سنی  92/33 سال میباشد. میانگین نمره کسب شده برای آگاهی ، نگرش و عملکرد کل پرتوکاران به ترتیب 02/14± 35/48 ،01/16± 97/76 و01/18± 79/48 می باشد. بین سن، جنس و سابقه کار  با آگاهی، عملکرد و نگرش رابطه معنیداری پیدا نشد(05/> P)، اما بین شرکت در کلاسهای آموزشی با آگاهی، عملکرد و نگرش رابطه معنیدار و مثبتی پیدا شد(05/< P).
نتیجهگیری: بر اساس نتایج میزان آگاهی و عملکرد پرتوکاران استان خوزستان در سطح متوسط، اما سطح نگرش این پرتوکاران در حد مطلوب میباشد، همچنین با توجه به رغبت جامعه هدف برای شرکت در کلاسهای آموزشی، آموزش و شرکت در کلاسهای آموزشی میتواند فاکتور تأثیرگذاری جهت بالابردن  آگاهی، نگرش و عملکرد پرتوکاران باشد.
 

واژه‌های کلیدی: حفاظت پرتویی، آگاهی، نگرش، عملکرد
متن کامل [PDF 423 kb]   (3826 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات سلامت در جامعه می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of health research in community

Designed & Developed by : Yektaweb