XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Seidmohammadi A, Asgari G, Fardmal J, Heshmati A, Pirmoghani A, Lotfi A. Determination of Sodium Hydrosulfite (Dithionite) Residues in Candies produced in Hamadan Candies production plants . jhc. 2017; 3 (1) :4-4
URL: http://jhc.mazums.ac.ir/article-1-195-fa.html
صیدموسوی عبدالمطلب، عسکری قربان، فردمال جواد، حشمتی علی، پیرمغانی ، لطفی عباس. تعیین باقیمانده‌ سدیم انیدرید هیدرو سولفورو ، بلانکیت، در نبات تولیدی درکارگاه‌های تولید کننده نبات در شهر همدان. مجله تحقیقات سلامت در جامعه. 1396; 3 (1) :4-4

URL: http://jhc.mazums.ac.ir/article-1-195-fa.html


چکیده:   (195 مشاهده)

سابقه و هدف: نبات یکی از محصولاتی است که در زمره مواد قندی پر مصرف درکشور ما به شمار میرود. افزودن مواد شیمیائی به مواد غذائی در صورتی که نظارت و مدیریت کافی وجود نداشته باشد می‌تواند تهدید جدی برای سلامتی انسان و محیط زیست باشد.  در این مطالعه مقادیر  باقیمانده‌ی بلانکیت در نبات تولیدی در کارگاه‌های نبات سازی شهر همدان مورد بررسی قرارگرفت.

مواد و روش­ها: پژوهش حاضر یک مطالعه از نوع توصیفی- تحلیلی با هدف تعیین میزان غلظت بلانکیت در نبات تولید شده در کارگاه‌های شهر همدان در سال 1393-94 می‌باشد. محل انجام پژوهش شهر همدان و جامعه مورد بررسی تمام کارگاه‌های نبات‌سازی فعال در شهر همدان بود. جهت نمونه برداری و پس از لیست نمودن کارگاه­های تولید نبات در طی 4 ماه در یکی از روزه­های ماه به صورت تصادفی به محل کارگاه مراجعه و ضمن نمونه برداری و انتقال نمونه به آزمایشگاه غلظت بلانکیت مطابق استاندارد ملی ایران تعیین شد.

یافته­ها: نتایج این مطالعه نشان داد که در تمامی کارگاه­های مورد مطالعه از بلانکیت به عنوان یک افزودنی در فرآوری تولید نبات استفاده و بالاترین و کمترین مقدار بلانکیت به ترتیب 85/23 و 2/3 میلی­گرم بر کیلوگرم بود. همچنین نتایج نشان داد که در 5/37 درصد از کل نمونه­های اخذ شده غلظت بلانکیت بیش از مقداراستاندارد بود. میانگین غلظت بلانکیت در نبات تولیدی در ماه­های مختلف اسفند، فروردین، اردیبهشت و خرداد به ترتیب 84/5±7/9، 7/3±49/9، 76/3±9 و 99/2±1/7 میلی­گرم بر کیلوگرم بود که از نظر آماری اختلاف معنی داری را نشان داد.

استنتاج: نتایج این بررسی حاکی از بالا بودن غلظت  بلانکیت در نبات تولید شده در اکثر کارگاه­های تولید کننده بود که به نظر می­رسد دلیل عمده آن به کارگیری خاک قند و ضایعات نبات در تهیه محصول است که در این زمینه نظارت بیشتر و آموزش به متصدیان این کارگاه­ها مورد نیاز می­باشد.سابقه و هدف: نبات یکی از محصولاتی است که در زمره مواد قندی پر مصرف درکشور ما به شمار میرود. افزودن مواد شیمیائی به مواد غذائی در صورتی که نظارت و مدیریت کافی وجود نداشته باشد می‌تواند تهدید جدی برای سلامتی انسان و محیط زیست باشد.  در این مطالعه مقادیر  باقیمانده‌ی بلانکیت در نبات تولیدی در کارگاه‌های نبات سازی شهر همدان مورد بررسی قرارگرفت.

مواد و روش­ها: پژوهش حاضر یک مطالعه از نوع توصیفی- تحلیلی با هدف تعیین میزان غلظت بلانکیت در نبات تولید شده در کارگاه‌های شهر همدان در سال 1393-94 می‌باشد. محل انجام پژوهش شهر همدان و جامعه مورد بررسی تمام کارگاه‌های نبات‌سازی فعال در شهر همدان بود. جهت نمونه برداری و پس از لیست نمودن کارگاه­های تولید نبات در طی 4 ماه در یکی از روزه­های ماه به صورت تصادفی به محل کارگاه مراجعه و ضمن نمونه برداری و انتقال نمونه به آزمایشگاه غلظت بلانکیت مطابق استاندارد ملی ایران تعیین شد.

یافته­ها: نتایج این مطالعه نشان داد که در تمامی کارگاه­های مورد مطالعه از بلانکیت به عنوان یک افزودنی در فرآوری تولید نبات استفاده و بالاترین و کمترین مقدار بلانکیت به ترتیب 85/23 و 2/3 میلی­گرم بر کیلوگرم بود. همچنین نتایج نشان داد که در 5/37 درصد از کل نمونه­های اخذ شده غلظت بلانکیت بیش از مقداراستاندارد بود. میانگین غلظت بلانکیت در نبات تولیدی در ماه­های مختلف اسفند، فروردین، اردیبهشت و خرداد به ترتیب 84/5±7/9، 7/3±49/9، 76/3±9 و 99/2±1/7 میلی­گرم بر کیلوگرم بود که از نظر آماری اختلاف معنی داری را نشان داد.

استنتاج: نتایج این بررسی حاکی از بالا بودن غلظت  بلانکیت در نبات تولید شده در اکثر کارگاه­های تولید کننده بود که به نظر می­رسد دلیل عمده آن به کارگیری خاک قند و ضایعات نبات در تهیه محصول است که در این زمینه نظارت بیشتر و آموزش به متصدیان این کارگاه­ها مورد نیاز می­باشد. 

سابقه و هدف: نبات یکی از محصولاتی است که در زمره مواد قندی پر مصرف درکشور ما به شمار میرود. افزودن مواد شیمیائی به مواد غذائی در صورتی که نظارت و مدیریت کافی وجود نداشته باشد می‌تواند تهدید جدی برای سلامتی انسان و محیط زیست باشد.  در این مطالعه مقادیر  باقیمانده‌ی بلانکیت در نبات تولیدی در کارگاه‌های نبات سازی شهر همدان مورد بررسی قرارگرفت.

مواد و روش­ها: پژوهش حاضر یک مطالعه از نوع توصیفی- تحلیلی با هدف تعیین میزان غلظت بلانکیت در نبات تولید شده در کارگاه‌های شهر همدان در سال 1393-94 می‌باشد. محل انجام پژوهش شهر همدان و جامعه مورد بررسی تمام کارگاه‌های نبات‌سازی فعال در شهر همدان بود. جهت نمونه برداری و پس از لیست نمودن کارگاه­های تولید نبات در طی 4 ماه در یکی از روزه­های ماه به صورت تصادفی به محل کارگاه مراجعه و ضمن نمونه برداری و انتقال نمونه به آزمایشگاه غلظت بلانکیت مطابق استاندارد ملی ایران تعیین شد.

یافته­ها: نتایج این مطالعه نشان داد که در تمامی کارگاه­های مورد مطالعه از بلانکیت به عنوان یک افزودنی در فرآوری تولید نبات استفاده و بالاترین و کمترین مقدار بلانکیت به ترتیب 85/23 و 2/3 میلی­گرم بر کیلوگرم بود. همچنین نتایج نشان داد که در 5/37 درصد از کل نمونه­های اخذ شده غلظت بلانکیت بیش از مقداراستاندارد بود. میانگین غلظت بلانکیت در نبات تولیدی در ماه­های مختلف اسفند، فروردین، اردیبهشت و خرداد به ترتیب 84/5±7/9، 7/3±49/9، 76/3±9 و 99/2±1/7 میلی­گرم بر کیلوگرم بود که از نظر آماری اختلاف معنی داری را نشان داد.

استنتاج: نتایج این بررسی حاکی از بالا بودن غلظت  بلانکیت در نبات تولید شده در اکثر کارگاه­های تولید کننده بود که به نظر می­رسد دلیل عمده آن به کارگیری خاک قند و ضایعات نبات در تهیه محصول است که در این زمینه نظارت بیشتر و آموزش به متصدیان این کارگاه­ها مورد نیاز می­باشد. 

     
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: بهداشت
دریافت: ۱۳۹۵/۱۱/۲۹ | پذیرش: ۱۳۹۶/۳/۱۳ | انتشار: ۱۳۹۶/۳/۱۳

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات سلامت در جامعه می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Journal of health research in community

Designed & Developed by : Yektaweb