دوره 2، شماره 4 - ( زمستان 1395 )                   جلد 2 شماره 4 صفحات 53-46 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Abedi Q, Zerangian N, Asadi-Aliabadi M, Rostami-Maskopaee F. Study of Snack Pattern and Some Factors Affecting It among Elementary School Students in the Gonbad, Iran. J Health Res Commun 2017; 2 (4) :46-53
URL: http://jhc.mazums.ac.ir/article-1-194-fa.html
عابدی قاسم، زرنگیان نسیبه، اسدی علی آبادی مهران، رستمی مسکوپایی فرشته. بررسی الگوی مصرف میان وعده غذایی و برخی عوامل مؤثر بر آن در دانش آموزان ابتدایی شهر گنبد در سال 1392. مجله تحقیقات سلامت در جامعه. 1395; 2 (4) :46-53

URL: http://jhc.mazums.ac.ir/article-1-194-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی مازندران
چکیده:   (5247 مشاهده)

مقدمه و هدف: تغذیه سالم عامل مهمی در یادگیری و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان است. هدف از مطالعه حاضر، بررسی الگوی مصرفی میان وعده و برخی از عوامل مؤثر بر آن در بین دانش آموزان ابتدایی مدارس شهر گنبد در سال تحصیلی 1393 - 1392 بوده است. روش کار: مطالعه حاضر با روش توصیفی- مقطعی روی 245 دانش آموز در 8 مدرسه ابتدایی، دولتی و غیرانتفاعی شهر گنبد انجام شد. روش نمونه گیری بدین صورت بود که شهرستان گنبد به چهار منطقه تقسیم و در هر منطقه  نمونه گیری پس از انتخاب تصادفی مدارس متناسب با حجم آن منطقه صورت گرفت. اطلاعات از طریق چک لیست شامل دو قسمت اطلاعات دموگرافیک و میان وعده غذایی مصر ف شده، توسط کارشناس بهداشت جمع آوری گردید. سپس داده ها در نر م افزار SPSS 17 و با استفاده از آزمون آماری کای دو و ضریب همبستگی رتبه ای اسپیرمن مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: میانگین سنی دانش آموزان 4/ 1± 3/ 10 سال بوده است. حدود 7/ 97 درصد دانش آموزان از میان وعده استفاده می کردند. بیسکوئیت، کیک و کلوچه با 49 درصد، بیشترین ماده غذایی مصرفی در میان وعده بوده است. بین وضعیت دریافت میان وعده با سن مادر (045 / P<0 )، تحصیلات مادر (001 / P<0 )و رتبه تولد دانش آموز (045 / P<0 ) ارتباط معناداری وجود داشت. نتیجه گیری: با وجود وضعیت مطلوب مصرف میان وعده در دانش آموزان، نوع ماده غذایی مصرفی در میان وعده نیاز به توجه بیشتری دارد. توصیه می شود با توجه به اهمیت مصرف صبحانه و میان وعده در دانش آموزان، برنامه های آموزشی لازم در مورد اهمیت خوردن میان وعده برای دانش آموزان تدوین شود و در دستور کار قرار گیرد. 

واژه‌های کلیدی: تغذیه، دانش آموز، میان وعده
متن کامل [PDF 380 kb]   (3909 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: آموزش بهداشت و ارتقای سلامت

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات سلامت در جامعه می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of health research in community

Designed & Developed by : Yektaweb