دوره 2، شماره 1 - ( بهار 1395 )                   جلد 2 شماره 1 صفحات 11-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nikzad M, Farzad kia M, Gholami M. A Case Study on Evaluating the Management of Industrial Wastewater in Savojbolagh, Iran from an Environmental Perspective. J Health Res Commun 2016; 2 (1) :1-11
URL: http://jhc.mazums.ac.ir/article-1-123-fa.html
نیکزاد ماشااله، فرزادکیا مهدی، غلامی میترا. بررسی مدیریت فاضلاب تولیدی صنایع از دیدگاه زیست محیطی(مطالعه موردی: شهرستان ساوجبلاغ استان البرز ). مجله تحقیقات سلامت در جامعه. 1395; 2 (1) :1-11

URL: http://jhc.mazums.ac.ir/article-1-123-fa.html


کارشناسی ارشد مهندسی بهداشت محیط، دانشگاه علوم پزشکی البرز، مرکز بهداشت ساوجبلاغ، البرز، ایران
چکیده:   (7683 مشاهده)

مقدمه و هدف: صنایع بهدلیل خطوط مختلف تولیدی و تنوع محصولات، فاضلاب تولیدی با کمیت و کیفیت متغیری دارند که کسب استانداردهای پساب خروجی، مدیریت زیستمحیطی مناسبی میطلبد. این تحقیق وضعیت مدیریت فاضلاب تولیدی صنایع شهرستان ساوجبلاغ البرز را، از نظر زیستمحیطی در سال 1392 بررسی نموده است.

روش کار: مطالعه حاضر توصیفی از نوع مقطعی میباشد که از سه روش بازدید میدانی، بررسی پرسشنامهای و دادههای کنترلی/پایش در واحدهای صنعتی با بیش از 50 نفر کارگر (در مجموع 108 واحد) استفاده شد. در این تحقیق پرسشنامه سازمان حفاظت محیط زیست ایران مورد استفاده قرار گرفت. پرسشنامه شامل: سؤالاتی در خصوص کمیت، کیفیت و مدیریت فاضلابهای تولیدی صنعتی بود. نحوه مدیریت فاضلاب صنایع از نظر زیستمحیطی، براساس چهار شاخص تولید فاضلاب، سرانه تولید، سرانه BOD و سرانه COD از یک تا شش رتبهبندی شدند. در هر شاخص، امتیاز بالاتر برای مدیریت مناسبتر تعریف شده است.

یافتهها: میزان فاضلاب تولیدی صنایع مورد مطالعه، 1942 متر مکعب در روز برآورد شد. صنایع غذایی به تنهایی 59 درصد از کل فاضلاب صنعتی را تولید میکنند. بالاترین سرانه BOD مربوط به صنایع (کشتارگاهی) با 320 گرم در روز به ازای هر نفر کارگر و بالاترین سرانه COD مربوط به صنایع سلولزی با 561 گرم در روز به ازای هر نفر کارگر بود. 76 درصد صنایع مورد مطالعه، هیچ راهکاری برای کاهش تولید فاضلاب نداشتند. 34 درصد صنایع دارای تصفیهخانه بودند که از این میان، تنها 17 درصد صنایع استانداردهای تخلیه پساب را رعایت مینمودند. متداولترین روش دفع پسابهای تصفیهشده و تصفیهنشده، روش چاه جذبی بود.

نتیجهگیری: براساس این ارزیابی، مدیریت فاضلاب تولیدی در صنایع کانی غیرفلزی مطلوب و در صنایع کشاورزی (کشتارگاهی) نامطلوب شناخته شده وآلاینده زیستمحیطی میباشد.

متن کامل [PDF 664 kb]   (6977 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: بهداشت محیط زیست

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات سلامت در جامعه می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of health research in community

Designed & Developed by : Yektaweb