دوره 1، شماره 4 - ( زمستان 1394 )                   جلد 1 شماره 4 صفحات 69-64 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nassehinia H, Ahrari F. Determination of Peroxide Value of Oils Used in the Confectioneries of Damghan, Iran in Spring 2015. J Health Res Commun 2016; 1 (4) :64-69
URL: http://jhc.mazums.ac.ir/article-1-121-fa.html
ناصحی نیا حمیدرضا، احراری فاطمه. تعیین عدد پراکسید روغن‎های استفاده‎شده در قنادی‎های شهر دامغان در بهار 1394. مجله تحقیقات سلامت در جامعه. 1394; 1 (4) :64-69

URL: http://jhc.mazums.ac.ir/article-1-121-fa.html


استادیار گروه بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی سمنان، سمنان، ایران
چکیده:   (6099 مشاهده)

مقدمه و هدف: از متداولترین روشهای استفاده از گرما در تهیه غذاها، سرخ کردن مواد غذایی در روغن میباشد. در طول سرخ کردن زیاد، اکسیداسیون روغنها با میزان بیشتری اتفاق میافتد که سبب تولید هیدروپراکسیدها و سپس ترکیبات فرار مانند: آلدئیدها، کتونها و اسیدهای کربوکسیلیک و سایر مواد شیمیایی نامطلوب میگردد. این تحقیق با هدف تعیین عدد پراکسید در روغنهای مصرفی قنادیهای شهر دامغان در بهار سال 1394 انجام شد.

روش کار: در این مطالعه توصیفی-مقطعی، از تمام قنادیهای شهر دامغان تعداد 32 نمونه به روش سرشماری در ساعاتی که روغن بیشترین حرارت را دیده بود، مطابق استاندارد شماره 493 مؤسسه استاندارد وتحقیقات صنعتی ایران نمونهبرداری صورت گرفت.

یافتهها: از مجموع 32 نمونه مربوط به قنادیها، 24 نمونه روغن مایع قبل مصرف (40 درصد)، 15 نمونه روغن مایع بعد مصرف (25 درصد)، قابلمصرف و 9 نمونه روغن مایع بعد مصرف (15 درصد)، غیرقابلمصرف بودند. تفاوت معنیداری بین نمونههای قابلمصرف و غیرقابلمصرف در قنادیها وجود داشت (05/0α).

نتیجهگیری: یافتهها نشان داد عدد پراکسید در روغنهای مورد استفاده قنادیهای شهر دامغان بالاتر از حد مجاز است؛ بنابراین پیشنهاد میگردد، برنامههای آموزشی و بهکارگیری روشهای صحیح طبخ و سرخ کردن شیرینیها برای کارکنان این مراکز اجرا شود.

 

واژه‌های کلیدی: پراکسید، روغن، قنادی، شیرینی
متن کامل [PDF 361 kb]   (5351 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: بهداشت

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات سلامت در جامعه می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of health research in community

Designed & Developed by : Yektaweb