دوره 1، شماره 3 - ( پاییز 1394 )                   جلد 1 شماره 3 صفحات 41-52 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fhanduzi F, Pari Zanganeh A, Aamani A, Dadban Shahamat Y. Survey of Hydro-geochemical Quality and Health of Groundwater in Ramian, Golestan Province, Iran. jhc. 2015; 1 (3) :41-52
URL: http://jhc.mazums.ac.ir/article-1-90-fa.html
خاندوزی فهیمه، پری زنگنه عبدالحسین، زمانی عباسعلی، دادبان شهامت یوسف. بررسی کیفیت هیدروژئوشیمیایی و بهداشتی آب زیرزمینی شهرستان رامیان، استان گلستان. مجله تحقیقات سلامت در جامعه. 1394; 1 (3) :41-52

URL: http://jhc.mazums.ac.ir/article-1-90-fa.html


چکیده:   (2225 مشاهده)

مقدمه و هدف: بررسی کیفیت آب گامی مهم در جهت استفاده بهینه و مناسب از منابع آب جهت شرب و هم­چنین انتخاب الگوی کشت مناسب و سازگار با کیفیت آب می‌باشد. از این­رو ضرورت مطالعه ویژگی‌های کیفی آب در برنامه‌های مدیریت منابع آب به شدت مورد توجه قرار گرفته است.روش کار: در مطالعه حاضر کیفیت هیدروژئوشیمیایی منابع آب زیر زمینی در شهرستان رامیان- استان گلستان از نظر شرب و کشاورزی مطالعه شده است. به این منظور از 15 ویژگی‌ کیفی 13 حلقه چاه سازمان آب منطقه‌ای استان گلستان در دو فصل کم‌آبی و پرآبی سال 91-90 به عنوان داده‌های ورودی استفاده شد. ویژگی‌ها و نمودارهای تعیین کیفیت آب با استفاده از نرم افزارهای Aq.qa و Aqua Chem ارزیابی شدند.یافته ها: آب‌های زیرزمینی در منطقه مورد مطالعه در رده آب‌های سخت و خیلی سخت قرار دارند. کاتیون‌ها و آنیون‌های اصلی درآب به ترتیب Na+ > Ca2+ >Mg2+ و HCO3-> SO42-> Cl- می‌باشند. براساس نمودار پایپر رخساره هیدروشیمیایی غالب منطقه از نوع Na-HCO3 می‌باشد. بررسی شاخص شوری نیز نشان داد که اکثر نمونه‌های آب در دو فصل در کلاس متوسط قرار داشتند. با توجه به شاخص کیفی ویلکاکس و شولر آب‌های زیرزمینی برای مصرف کشاورزی در حد متوسط و از نظر شرب مناسب می‌باشند و از نظر کشاورزی 77 درصد نمونه‌ها در رده C3-S1 قرار دارند. نتیجه گیری: داده ­های مطالعه­ ی حاضر نشان می­دهد که مقدار زیاد نمک‌ها یکی از مشکلات مهم منابع آبی موجود در شهرستان رامیان برای آبیاری می­باشد. این مقدار زیاد سبب کاهش رشد محصول و یا حتی جلوگیری از رشد برخی محصول­ها می­شود. در صورت عدم مدیریت مصرف منابع آبی در این منطقه پس از گذشت اندک زمانی خاک منطقه آسیب خواهد دید.

متن کامل [PDF 1245 kb]   (1511 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: بهداشت محیط زیست
دریافت: ۱۳۹۴/۶/۱۱ | پذیرش: ۱۳۹۴/۹/۲۹ | انتشار: ۱۳۹۴/۹/۲۹

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات سلامت در جامعه می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Journal of health research in community

Designed & Developed by : Yektaweb